background
O doktoru

Subspecijalist fetalne medicine, radio je na Klinici za ginekologiju i porodništvo KB-a Sveti Duh od 2003. do 2021. godine te kao docent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Do sada je napravio više desetaka tisuća 3D, 4D i klasičnih ultrazvučnih pregleda u trudnoći te tijekom različitih faza reproduktivne dobi i postmenopauze. Osim dijagnostike ima i višegodišnje kirurško iskustvo u minimalno invazivnim kirurškim zahvatima, prvenstveno histeroskopiji i laparoskopiji.

Kao dugogodišnji predsjednik i tajnik Hrvatskog ogranka međunarodne škole ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu Ian Donald Inter-University School of Medical Ultrasound imao je priliku predavati te educirati ginekologe iz Turske, Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sudana, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Albanije, Makedonije, Italije, Engleske itd. Kao predavač sudjeluje u različitim poslijediplomskim tečajevima trajne edukacije ginekologa u Republici Hrvatskoj.

Doktorom znanosti postao je 2011. godine. Glavno polje znanstvenog istraživanja mu je fetalno ponašanje (kako se bebe ponašaju unutar maternice) promatrano pomoću 4D ultrazvuka. Objavio je 29 znanstvenih članaka u različitim međunarodnim časopisima, autor je 5 poglavlja u knjigama, kao predavač i organizator sudjelovao je na više desetaka međunarodnih kongresa.

Aktivno se bavi znanstvenim i kliničkim ispitivanjima.

Pregledi kod doktora
Lista pregleda kod doc.dr.sc Oliver Vasilj, dr.med.
banner

Zakažite svoj pregled

Naše ljubazno osoblje na recepciji će vam javiti prvi slobodan termin pregleda u tom odjelu ili kod traženog doktora.