Kirurgija

Poliklinika Futura u sklopu svoje djelatnosti Kirurgije nudi mogućnost pregleda i specijalističkog mišljenja od strane vrhunskih stručnjaka s području različitih kirurških disciplina uključujući: neurokirurgiju, proktološku kirurgiju, kardiovaskularnu kirurgiju, opću kirurgiju, abdominalnu kirurgiju.
Kirurgija Futura

 

Poliklinika Futura u sklopu svoje djelatnosti Kirurgije nudi mogućnost pregleda i specijalističkog mišljenja od strane vrhunskih stručnjaka s području različitih kirurških disciplina uključujući: neurokirurgiju, proktološku kirurgiju, kardiovaskularnu kirurgiju, opću kirurgiju, abdominalnu kirurgiju.

Jedan od vanjskih suradnika poliklinike Futura je šef Odjela neurokirurgije KB Dubrava Prof dr. Darko Chudy među narodom poznatiji kao liječnik koji 'budi ljude iz kome'.
Također suradnik poliklinike Futura za području proktologije je dr.sc. Josip Baković, dr.med. specijalist opće i abdominalne kirurgije te voditelj Zavoda za jednodnevnu kirurgiju KB Dubrava. Također u poliklinici Futura dostupan je i jedan od predvodnika budućnosti kardiokirurške djelatnosti na području ovih prostora mr.sc. Ante Bošnjak, dr.med.

Pregled specijaliste neurokirurgije

Pregled specijaliste neurokirurgije uključuje razgovor sa pacijentom, klinički pregled, uvid u dosadašnju medicinsku dokumentaciju, uputstva o daljnjim dijagnostičkim postupcima te operativnim zahvatima ovisno o prirodi problema.

Suradnik poliklinike Futura na području neurokirurgije je šef Odjela neurokirurgije KB Dubrava prof.dr. Darko Chudy, dr.med među narodom poznatiji kao liječnik koji 'budi ljude iz kome'.

Neurokirurška ambulanata

prof.dr.sc. Darko Chudy, dr.med.

Pregled specijaliste kardiovaskularne kirurgije

Pregled specijaliste kardiovaskularne kirurgije uključuje razgovor sa pacijentom, klinički pregled, uvid u dosadašnju medicinsku dokumentaciju, uputstva o daljnjim dijagnostičkim postupcima te operativnim zahvatima ovisno o prirodi problema.

Suradnik poliklinike Futura na području kardiokirurgije mr.sc. Ante Bošnjak, , dr.med. spec. kardiovaskularne kirurgije .

Ambulanta kardiovaskularne kirurgije.

mr.sc. Ante Bošnjak, dr.med. spec. kardiovaskularne kirurgije

Pregled specijaliste opće, subspecijaliste abdominalne kirurgije

Pregled specijaliste opće i abdominalne kirurgije uključuje razgovor sa pacijentom, klinički pregled, uvid u dosadašnju medicinsku dokumentaciju, uputstva o daljnjim dijagnostičkim postupcima te operativnim zahvatima ovisno o prirodi problema.

Što je proktologija?

Proktologija je dio abdominalne kirurgije koja se bavi liječenjem bolesti završnog dijela debelog crijeva, njegovih zadnjih 20 cm, gdje anatomski pripada i anus. Najčešće tegobe u toj regiji su krvarenja, svrbež, bolovi, osjećaj pritiska i postojanje opipljivih čvorića, a najčešće bolesti su, pored hemoroidalne, analni apscesi, fistule, fisure, kondilomi i tumori.

S obzirom na fiziološku ulogu koju obavlja ovaj dio ljudskog organizma (kontrola stolice), sve bolesti i poremećaji koji se javljaju u ovoj regiji su iznimno neugodni za pacijenta i izazivaju velike probleme u svakodnevnom životu. Upravo zbog toga zahtjeva se brza dijagnostička obrada kako bi se primijenilo što efikasnije liječenje. Tegobe su najčešće upalne prirode, ali mogu biti i tumorske (maligne i benigne). Unatoč tome, mali postotak ljudi posjećuje liječnika nakon pojavljivanja smetnji u analnoj regiji. Razlog tome najčešće se navodi neugoda, jer je riječ o intimnom dijelu tijela. Pacijenti dugo oklijevaju zatražiti stručni savjet kirurga i samoinicijativno se „liječe“ mastima i čepićima. Higijensko-dijetetske mjere, regulacija stolice i uporaba antihemoroidalnih lijekova samo ublažavaju tegobe. Savjet je, nastanak ozbiljnih komplikacija spriječiti odlaskom liječniku u cilju postavljanje odgovarajuće dijagnoze i terapije. Odlaganje i gubitak dragocjenog vremena posebno može biti pogubno za izlječenje, pogotovo kod tumora debelog crijeva. Uvriježeno je i mišljenje kako je sam pregled neugodan što ne odgovara istini i zahvaljujući velikom napretku medicine tu neugodnost više nije potrebno podnositi. S ovim problemom se susreće gotovo 3/4 odraslih.

U Poliklinici Futura se rade proktološki pregledi i manji operativni zahvati na najmodernijim medicinskim uređajima s vrhunskim stručnjacima.

Suradnik poliklinike Futura na području proktologije je dr.med. Josip Baković specijalist opće i abdominalne kirurgije te voditelj Zavoda za jednodnevnu kirurgiju KB Dubrava.

Proktološka ambulanta

dr.sc.Josip Baković, dr.med. specijalist opće i abdominalne kirurgije

Upoznajte doktore na odjelu

Ovo je predan tim doktora koji rade na odjelu Kirurgija

banner

Zakažite svoj pregled

Naše ljubazno osoblje na recepciji će vam javiti prvi slobodan termin pregleda u tom odjelu ili kod traženog doktora.